jueves, 6 de enero de 2011

PARC PRATDESABA RIERA , ARQUEOLOGIA RURAL

El centenari que acabem de celebrar ha portat com a consequència un gran interès per totes i cadascuna de les facetes de l'activitat de Josep Pratdesaba i ara toca glosar l'aspecte agrícola, mitjançant el Centre d'Informació i Difusió dels Valors Ruralas d'Osona ( CIDVRO).

Aquest ens creat l'any 2006 al Mas Serradal, està preparant un recorregut pels punts d'interès que ens apropen tant a la història agícola a Osona, com a la seva figura en tant que continuador de la tasca iniciada pel seu sogre Marià de Riera i Gironella propietari de la finca a qui devem per exemple que va ser el primer a la comarca en extreure aigua d'un pou amb un motor "Vellino" a la Casa Nova d'en Riera. Posteriorment va muntar un línia elèctrica per abastir les seves masies a Granollers de la Plana entre altres iniciatives per tal de millorar la vida a pagès.

L'inauguració de la font del Serradal cap als anys vint, i l'arranjament de la xarxa hidràulica de tota la zona humida foren aportacions succesives al que ara conforma el parc en el que posteriorment s'hi va habilitar
un llac a partir d'una surgència natural en una antiga bassa- abeurador, on ara hi niuen ànecs coll verd polles d'aigua i altres animals portegits per un entorn lliure de soroll i contaminació gràcies a l'abandonament de l'activitat ramadera no rendible ja en aquest moment.

Per tal de visitar-lo heu de demanar dia i hora per grups no superiors a 10 persones ni inferiors a 5, al tel. de CIDVRO 639688316 .

No hay comentarios:

Publicar un comentario